Tohku: Palasia elämästä -näyttely 30.10. - 27.11.2021

Palasia elämästä -näyttely on katsaus elämääni neljän viime vuoden aikana. Käsittelen teoksissani sekä ilon että surun hetkiä, pieniä ja suuria tapahtumia. Kaikkea sitä mikä on jättänyt jälkensä sisimpääni, kaikkea minkä olen siellä antanut hakea muotoaan ja rakentaa uutta. Kaikkea sitä, mille olen antanut väylän purkautua visuaaliseen muotoonsa, kun aika on ollut oikea.

Taiteeni ammentaa tunne-elämästäni. Se on minulle terapiaa ja auttaa selviämään elämäni erilaisten vaiheiden läpi. Joskus eteeni on heitetty enemmän haasteita kuin seesteistä auvoa ja niinä hetkinä on ollut tärkeää, että taiteessa minulla on ollut keino käsitellä tunteitani rakentavasti ja luoda samalla kauneutta ympärilleni.

Käytän teoksissani mahdollisimman paljon kierrätysmateriaaleja, kuten rakennusmaiden jämätuotteita, jotka tavallisesti päätyisivät jätelavoille.

Palasia elämästä -näyttely on kaksiosainen. Ensimmäinen osa on esillä Tampereella Pyynikin näkötornin munkkikahvilassa 2.10. - 31.10.2021

@bytohku

Minttu Wikberg: Metsänpeittoon-näyttely 3. - 30.10.2021

Visuaalisten ärsykkeiden ja huomiota vaativan kuvasaasteen keskellä tajuankin haluavani katsoa vain metsänpohjaa.

Vihreät ja murretut sävyt, pienet pikkuruiset sammaleet ja neulaset eivät vaadi mitään, eivät tuputa omia ajatuksiaan.

Niihin pitää keskittyä ja katsoa, jotta ne näkee kunnolla. Materiaalina käytän pääasiassa käytettyjä, rikkinäisiä vaatteita ja tekstiilejä, purettuja tai ylijäämälankoja. On lohduttavaa, miten ihmisen maahan tekemään haavaan hiipii pikkuhiljaa elämä takaisin. Kuin rikki menneen kohdan luonto paikkaa kasvulla ja elämällä, niin peitän minäkin tekstiilin viat ja ratkenneet saumat pikkuruisin pistoin, takaisin mielenkiinnon kohteeksi.

@pawlymade

Essi Varis: Syntyjä-näyttely 4.9. - 2.10.2021

Varjomatkojen polulta eläväksi syntynyt, kuin nupustaan kiertyvä kielo elämänkierron alussa.

Syntyjä-näyttely kuvastaa täydeksi itseksi tulemista, maalauksiin uponneiden värien ja muotojen vapautta, leikkiä, uskallusta erehtyä.

Essi Varis on itseoppinut taiteilija. Hän kokee taiteen väylänä, jossa omat tunteet, ajatukset ja syvimmät kokemukset saavat viimein piirtyä näkyväksi.

www.essivaris.fi

Instagram: @essivaris.fi

Inkeri Rantala: PILLU ORIGINALS -näyttely 18.7. - 31.8.2021

PILLU ORIGINALS on taiteilija Inkeri Rantalan muija-maalauksiin pohjautuva feministinen naiskuvien kokoelma. PILLU ORIGINALS esittää naisia, naisten kehoja ja toimijuutta tavoilla, joita yhteiskuntarakenteet eivät mieluusti naiseudessa siedä: vahvoina, vihaisina, autonomisina, vallankumouksellisina, humoristisina, vaaleanpunaisina, voimakkaina, ja omasta tahdostaan alastomina - kaiken kaikkiaan originaaleina.-

Instagram: @inkeri_art