SATU PELTOSAARI-LAHTINEN, SÄKENÖIVÄ VOIMA 4.-27.2.2022

Mistä sinä ammennat voimaa?

Minullakin on muutama voimanlähde, ja olen kuvittanut ne tauluiksi tähän näyttelyyn. Tietenkin taide, joka sisältää muun muassa maalaamisen, musiikin ja kirjallisuuden. Ne ovat luovuuden ja elämän merkityksellisyyden kantavia voimiani. Ammennan voimaa myös luonnon monimuotoisuudesta. Rakastan kauneutta ympäristössä ja ajattelussa. Olemisen mysteeri, intuitio ja intohimo elämän tutkimiseen ovat kaiken ytimessä.

Olen karkkilalainen kuvataideharrastaja ja minulla on ollut useita näyttelyitä täällä. Rakastan värien energiaa ja muotojen harmoniaa. Näyttelyn teokset koostuvat erilaisista tyyleistä; on maisemakuvaa, abstraktia, naisteemaa ym. Kaikki työt ovat tehty akryylimaaleilla.

Pidän erilaisista maalaustyyleistä. Useimmiten työstän useaa eri taulua yhtä aikaa, jotta voin purkaa sen hetkistä inspiraatiota saman tien.

Taulut ovat myynnissä. Ole yhteydessä minuun, jos kiinnostuit jostakin teoksesta.

Otan vastaan mielelläni myös tilaustöitä!

Taidelahja on kestävä, merkityksellinen. Suunnitellaan yhdessä juuri oikeanlainen maalaus sinulle tai lahjaksi läheisellesi.

Taulujen myynti ja lisätiedot:

@satukuva_art

Puh. 050 377 6667

satupeltosaari@gmail.com

Janne Laine Maisemakuvia -näyttely 1.12.2021 - 29.1.2022

Janne Laine (s. 1970) on tamperelainen kuvataiteilija. Laine on tunnettu sekä uniikeista, että sarjallisista teoksista, jotka on valmistettu perinteisin valokuvapohjaisin metalligrafiikan menetelmin. Hän on suvereeni välitilojen kuvaaja. Hän viihtyy konkreettisen rajamailla ja tykkää näyttää näkymätöntä.

Hänellä on tapana korostaa, että maisemaa ei ole ilman ihmisen katsetta, kulttuurista taustaa. Laineen teoksia katsoessa tekee mieli väittää vastaan. Vaikka katsoja on tietoinen sekä omasta että taiteilijan katseesta, tuntuu silti, että teosten maisema olisi olemassa sekä alussa että lopussa: Aikana ennen ihmistä ja ihmisen jälkeen.

Laine ei kuvaa vain maisemia. Monissa teoksissa ihminen on läsnä konkreettisemmin kuin vain katseena. Ihminen jättää jälkiä sekä maisemaan että paikkoihin. Kun ihminen on ottanut tilaa haltuunsa sen huomaa. Laine kerää näitä huomioita ja toistaa niitä haikeasävyisissä teoksissa. Hänen nostalgiansa ei ole kuitenkaan onttoa vaan usein syvältäkin kouraisevaa.

Hänen teoksiaan on ollut esillä yli 40 maassa ja yksityisnäyttelyitä on Suomen lisäksi ollut viime vuosina mm. Ruotsissa, Norjassa, Islannissa, Virossa, Belgiassa, Espanjassa, Kanadassa sekä Perussa. Laineen teoksia on lukuisten museoiden ja säätiöiden kokoelmissa, mm. Suomen Valtion, Nykytaiteen museo Kiasman, Didrichsenin taidemuseon, Serlachius museoiden, Wihurin säätiön, Eduskunnan sekä Viron taidemuseon kokoelmissa. Kansainvälisiä palkintoja ja tunnustuksia on tullut mm. Espanjasta, Virosta, Japanista, Saksasta, Koreasta sekä useita Bulgariasta ja Kanadasta.

www.jannelaine.net

Tohku: Palasia elämästä -näyttely 30.10. - 27.11.2021

Palasia elämästä -näyttely on katsaus elämääni neljän viime vuoden aikana. Käsittelen teoksissani sekä ilon että surun hetkiä, pieniä ja suuria tapahtumia. Kaikkea sitä mikä on jättänyt jälkensä sisimpääni, kaikkea minkä olen siellä antanut hakea muotoaan ja rakentaa uutta. Kaikkea sitä, mille olen antanut väylän purkautua visuaaliseen muotoonsa, kun aika on ollut oikea.

Taiteeni ammentaa tunne-elämästäni. Se on minulle terapiaa ja auttaa selviämään elämäni erilaisten vaiheiden läpi. Joskus eteeni on heitetty enemmän haasteita kuin seesteistä auvoa ja niinä hetkinä on ollut tärkeää, että taiteessa minulla on ollut keino käsitellä tunteitani rakentavasti ja luoda samalla kauneutta ympärilleni.

Käytän teoksissani mahdollisimman paljon kierrätysmateriaaleja, kuten rakennusmaiden jämätuotteita, jotka tavallisesti päätyisivät jätelavoille.

Palasia elämästä -näyttely on kaksiosainen. Ensimmäinen osa on esillä Tampereella Pyynikin näkötornin munkkikahvilassa 2.10. - 31.10.2021

@bytohku

Minttu Wikberg: Metsänpeittoon-näyttely 3. - 30.10.2021

Visuaalisten ärsykkeiden ja huomiota vaativan kuvasaasteen keskellä tajuankin haluavani katsoa vain metsänpohjaa.

Vihreät ja murretut sävyt, pienet pikkuruiset sammaleet ja neulaset eivät vaadi mitään, eivät tuputa omia ajatuksiaan.

Niihin pitää keskittyä ja katsoa, jotta ne näkee kunnolla. Materiaalina käytän pääasiassa käytettyjä, rikkinäisiä vaatteita ja tekstiilejä, purettuja tai ylijäämälankoja. On lohduttavaa, miten ihmisen maahan tekemään haavaan hiipii pikkuhiljaa elämä takaisin. Kuin rikki menneen kohdan luonto paikkaa kasvulla ja elämällä, niin peitän minäkin tekstiilin viat ja ratkenneet saumat pikkuruisin pistoin, takaisin mielenkiinnon kohteeksi.

@pawlymade

Essi Varis: Syntyjä-näyttely 4.9. - 2.10.2021

Varjomatkojen polulta eläväksi syntynyt, kuin nupustaan kiertyvä kielo elämänkierron alussa.

Syntyjä-näyttely kuvastaa täydeksi itseksi tulemista, maalauksiin uponneiden värien ja muotojen vapautta, leikkiä, uskallusta erehtyä.

Essi Varis on itseoppinut taiteilija. Hän kokee taiteen väylänä, jossa omat tunteet, ajatukset ja syvimmät kokemukset saavat viimein piirtyä näkyväksi.

www.essivaris.fi

Instagram: @essivaris.fi

Inkeri Rantala: PILLU ORIGINALS -näyttely 18.7. - 31.8.2021

PILLU ORIGINALS on taiteilija Inkeri Rantalan muija-maalauksiin pohjautuva feministinen naiskuvien kokoelma. PILLU ORIGINALS esittää naisia, naisten kehoja ja toimijuutta tavoilla, joita yhteiskuntarakenteet eivät mieluusti naiseudessa siedä: vahvoina, vihaisina, autonomisina, vallankumouksellisina, humoristisina, vaaleanpunaisina, voimakkaina, ja omasta tahdostaan alastomina - kaiken kaikkiaan originaaleina.-

Instagram: @inkeri_art