Maasta sinä olet tullut – Tohku 11.12.2022- 26.2.2023

Maasta sinä olet tullut – näyttely kokoaa yhteen ajatukseni syntymän sekä kuoleman hetkiltä. Olen käsitellyt surua ja ahdistusta tänä vuonna sekä ihmisen elämän, että kuoleman takia. Samana vuonna olen tuntenut valtavaa onnellisuutta, rakkautta ja iloa uuden ihmisen syntymän johdosta.

Taide on minulle suora väylä tunteiden käsittelyssä. Ilon purkaukset tuovat teoksiin värit ja kevään. Suru, ahdistus ja pelko taas näkyvät synkkinä sävyinä. Teoksiin syntyy aina jotain uutta, aina jotain uniikkia, niin kuin jokainen tunnekin on.

♻️ Roskasta jotain kaunista. Taiteeni syntyy kierrätysmateriaaleista.
Remonteista ja rakennustyömailta ylijäävä, roskiin menevä tavara, kuten maalit, laastit, tasoitteet ja kaikki mahdolliset massat saavat uuden elämän minun teoksissani. Hyödynnän myös pilaantuneita meikkejä ja elintarvikkeita sekä luonnon antimia, ihan kaikkea mistä saa pigmenttiä.

@bytohku

Virta – Veera Nisula 3.11.-10.12.2022

Teokset kuvaavat halua antautua luovuuden virtaan, jossa nousee kokemuksia ja tunteita, mielen myrskyä ja tyyneyttä.

Kokoelman työstäminen lähti sinisestä maisemasta, vedestä ja taivaasta, akaatin kauniista kerrostumista. Vähitellen siveltimen vedot alkoivat kertoa omaa tarinaansa kankaalle.

Teoksissani käsittelen henkistä kasvuani kuvataiteen avulla, jossa oma sisäinen prosessi piirtyy kankaalle intuitiivisesti. Näissä maalauksissa tuon esiin luovaan tilaan heittäytymisen monimuotoisuuden, jonka lopputuloksena löytyy tie harmoniaan ja rauhaan.

Koulutukseltani olen muotoilija ja asun Ylöjärvellä. Olen työskennellyt pitkään kaupan alalla, sekä tehnyt erilaisia projekteja sisustamisen, talo- ja korusuunnittelun parissa. Maalaaminen on minulle väylä tuoda esiin sielunmaisemaani.

Lisää teoksia löytyy Instagramista, @veeranisula_art

HULDRA -valokuvanäyttely – Minna Lehtola 1.10-29.10.2022

Mitä tapahtuu, kun metsässä viettää aikaa yöllä, kun antaa mielikuvituksen täyttää puiden välisen pimeän?

Metsä ja sen hoitaminen eivät ole olleet osa arkeani kaupungissa ja mietin, miten voisin rakentaa oman suhteeni metsään. Olen tutkinut Karkkilaa muistojen paikkana jo kahdessa aikaisemmassa valokuvasarjassani, joten oli luontevaa lähteä metsään kameran, taskulampun ja projektorin kanssa.

Huldra on yksi nimitys vanhoissa pohjoismaisissa uskomuksissa esiintyville metsänhengille, se tarkoittaa salattua tai kätkettyä. Huldra oli oppaani metsään, joka houkutteli, pakeni ja kiehtoi. Metsä oli pimeässä ensin vähän pelottava, mutta lopulta vietin kahden vuoden aikana useita iltoja ja öitä Siikalassa metsässä kävellen, kuunnellen tarinoita ja kuvaten.

Karkkila-trilogian näyttelyistä Vaarin verstaalla- sarja (2014-2017) on ollut esillä Karkkilan kirjastossa tammikuussa 2017 ja Helsingissä Laterna Magica galleriassa toukokuussa 2017. Talo, joka muistaa / Yötalo (2017-2018) on ollut esillä Espoon kulttuurikeskuksessa marraskuussa 2018, Helsingin Musiikkitalossa huhtikuussa 2019 sekä Pohjanmaan valokuvakeskuksessa 2019. Huldra / Metsänpeittoon (2019-2020) sarjasta oli osa esillä Helsingissä Galleria Westissä maaliskuussa 2020 ja koko näyttely oli esillä Karkkilan kirjastogalleriassa heinäkuussa 2022.

FinnFoto ry. on myöntänyt stipendin Huldra -näyttelyn toteuttamiseen.

Ota yhteyttä: minlehtol@gmail.com

Näyttelyn nettisivu: minnalehtola.com/huldra

PUNAVUORELAINEN PARATIISI – Sanna Reponen 2.9.-30.9.2022

Olen helsinkiläinen pitkän linjan ulkoilmavalokuvaaja. Merimaisemien, metsien, puiden ja kasvien lisäksi kuvaan Helsinkiä.

Sanna Reposen sisäpihavalokuvia

Punavuorelainen paratiisi

Näyttelyn kuvat on otettu pienellä punavuorelaisella sisäpihalla, joka on vanhan kerrostalon seinien ja naapuritonttien rajoilla olevien rauta-aitojen ympäröimä. Kuvissa yhdistyvät kasvit – yksi kuvataiteen varhaisimmista ja yleisimmistä aiheista – ja punavuorelaisen sisäpihan pysyvät rakenteet. Kasvit on kaksoisvalotettu talon seinien, vesirännien ja tonttia rajaavien aitojen kanssa.

Sana paratiisi on peräisin muinaisen iranilaisen kielen sanasta paridaeza, joka tarkoittaa muurin ympäröimää puutarhaa.

instagram: sannareponen

nettisivut: https://www.sannareponen.com/

PUUSTA – Koivisto Studion 5-vuotisnäyttely 02.06.-31.07.2022

Näyttely juhlistaa Koivisto Studio -nimeä kantavan duon viisivuotista matkaa yrittäjinä ja muotoilijoina. Esillä on teoksia aivan alusta tähän päivään asti. Näyttelyn teoksille on yhteistä puu materiaalina. Puu esiintyy seinäteoksina, korutaiteena ja yllättävinä tuotteina. Näyttelyssä nähdään muun muassa puusta valmistettu kamera.

Muotoilijapariskunta perusti Koivisto Studion vuonna 2017 Karkkilaan vanhalle maatilalle. Aluksi syntyi koruja Viilu Jewelry -tuotemerkin alla ja pian myös sisustusesineitä sekä taidekäsityötä. Yrityksen perustamista seuranneena vuonna duolle myönnettiin FORM 2018 tunnustus saksalaisen käsi- ja taideteollisuusjärjestön toimesta. Viime vuonna duon Tuohi Hopea -korusarja valittiin Vuoden koru -kilpailun voittajaksi.

Tuotteissa ja teoksissa yhdistyvät muotoilijoiden erikoisosaaminen, Tobiaksen puuseppä- ja Susannan kultaseppätausta. “Tutustuimme opiskellessamme muotoilua ja huomasimme, että meillä on samanlainen muotoilufilosofia. Hyvässä muotoilussa vaikuttavuus syntyy pelkistämisellä ja harkituilla elementeillä.”

Tuotteet ja taide-esineet valmistuvat perinteisiä ja uusia tekniikoita hyödyntäen käsityönä. Uusia tuotteita syntyy vauhdilla vanhaan navettaan remontoidussa työtilassa. “Puun mahdollisuudet ovat rajattomat!”, toteavat muotoilijat.

Lisää tietoa: info@koivistostudio.fi, www.koivistostudio.fi

Lappalainen 5.-29.5.2022

Lappalaisen teokset käsittelevät ympäristömme tilaa taiteilijan näkemien suodattimien läpi. Teoksissa haetaan yhtymäpintaa toisinaan kovinkin ristiriitaiseen sekä kaksinaismoraaliseen eloomme.

Tekniikoinaan Lappalainen käyttää useita kuvataiteen menetelmiä, kuten maalausta ja kuvanveistoa.

Vintamon näyttelyteoksissa on läpileikkausta muutamista maalaus- sekä piirustusmenetelmistä muutamien jo kuluneiden vuosien varrelta.

Lappalainen p. 0400 380 992

MUUTOS – Veera Nisula 1.3.-1.5.2022

Näyttely kuvastaa sisäistä transformaatiota, vanhan kuolemaa ja uuden syntymistä.

Teoksissani käsittelen henkistä kasvua kuvataiteen kautta.

Verhottujen tunteiden maalaaminen kankaalle on avannut minulle tien muutokseen, läpi suurten oivallusten.

Näyttely on koostettu vuoden ajalta syntyneistä akryylimaalauksista, joissa voi nähdä sisäisen matkan kohti vapautta.

Koulutukseltani olen muotoilija (AMK) ja lähtöisin Koskenkorvalta Etelä-Pohjanmaalta ja asun nykyisin Ylöjärvellä. Olen työskennellyt pitkään kaupanalalla, sekä tehnyt erilaisia projekteja sisustamisen, talo- ja korusuunnittelun parissa. Maalaaminen löysi minut, kun luovuus alkoi etsiä uusia väyliä purkautua, tulla näkyväksi.

Lisää teoksiani voit löytää instagramista nimellä @veeranisula

SÄKENÖIVÄ VOIMA – Satu Peltosaari-Lahtinen 4.-27.2.2022

Mistä sinä ammennat voimaa?

Minullakin on muutama voimanlähde, ja olen kuvittanut ne tauluiksi tähän näyttelyyn. Tietenkin taide, joka sisältää muun muassa maalaamisen, musiikin ja kirjallisuuden. Ne ovat luovuuden ja elämän merkityksellisyyden kantavia voimiani. Ammennan voimaa myös luonnon monimuotoisuudesta. Rakastan kauneutta ympäristössä ja ajattelussa. Olemisen mysteeri, intuitio ja intohimo elämän tutkimiseen ovat kaiken ytimessä.

Olen karkkilalainen kuvataideharrastaja ja minulla on ollut useita näyttelyitä täällä. Rakastan värien energiaa ja muotojen harmoniaa. Näyttelyn teokset koostuvat erilaisista tyyleistä; on maisemakuvaa, abstraktia, naisteemaa ym. Kaikki työt ovat tehty akryylimaaleilla.

Pidän erilaisista maalaustyyleistä. Useimmiten työstän useaa eri taulua yhtä aikaa, jotta voin purkaa sen hetkistä inspiraatiota saman tien.

Taulut ovat myynnissä. Ole yhteydessä minuun, jos kiinnostuit jostakin teoksesta. Otan vastaan mielelläni myös tilaustöitä!

Taidelahja on kestävä, merkityksellinen. Suunnitellaan yhdessä juuri oikeanlainen maalaus sinulle tai lahjaksi läheisellesi.

Taulujen myynti ja lisätiedot:

@satukuva_art, Puh. 050 377 6667, satupeltosaari@gmail.com

Maisemakuvia – Janne Laine 1.12.2021 – 29.1.2022

Janne Laine (s. 1970) on tamperelainen kuvataiteilija. Laine on tunnettu sekä uniikeista, että sarjallisista teoksista, jotka on valmistettu perinteisin valokuvapohjaisin metalligrafiikan menetelmin. Hän on suvereeni välitilojen kuvaaja. Hän viihtyy konkreettisen rajamailla ja tykkää näyttää näkymätöntä.

Hänellä on tapana korostaa, että maisemaa ei ole ilman ihmisen katsetta, kulttuurista taustaa. Laineen teoksia katsoessa tekee mieli väittää vastaan. Vaikka katsoja on tietoinen sekä omasta että taiteilijan katseesta, tuntuu silti, että teosten maisema olisi olemassa sekä alussa että lopussa: Aikana ennen ihmistä ja ihmisen jälkeen.

Laine ei kuvaa vain maisemia. Monissa teoksissa ihminen on läsnä konkreettisemmin kuin vain katseena. Ihminen jättää jälkiä sekä maisemaan että paikkoihin. Kun ihminen on ottanut tilaa haltuunsa sen huomaa. Laine kerää näitä huomioita ja toistaa niitä haikeasävyisissä teoksissa. Hänen nostalgiansa ei ole kuitenkaan onttoa vaan usein syvältäkin kouraisevaa.

Hänen teoksiaan on ollut esillä yli 40 maassa ja yksityisnäyttelyitä on Suomen lisäksi ollut viime vuosina mm. Ruotsissa, Norjassa, Islannissa, Virossa, Belgiassa, Espanjassa, Kanadassa sekä Perussa. Laineen teoksia on lukuisten museoiden ja säätiöiden kokoelmissa, mm. Suomen Valtion, Nykytaiteen museo Kiasman, Didrichsenin taidemuseon, Serlachius museoiden, Wihurin säätiön, Eduskunnan sekä Viron taidemuseon kokoelmissa. Kansainvälisiä palkintoja ja tunnustuksia on tullut mm. Espanjasta, Virosta, Japanista, Saksasta, Koreasta sekä useita Bulgariasta ja Kanadasta.

www.jannelaine.net

Palasia elämästä – Tohku 30.10.-27.11.2021

Palasia elämästä -näyttely on katsaus elämääni neljän viime vuoden aikana. Käsittelen teoksissani sekä ilon että surun hetkiä, pieniä ja suuria tapahtumia. Kaikkea sitä mikä on jättänyt jälkensä sisimpääni, kaikkea minkä olen siellä antanut hakea muotoaan ja rakentaa uutta. Kaikkea sitä, mille olen antanut väylän purkautua visuaaliseen muotoonsa, kun aika on ollut oikea.

Taiteeni ammentaa tunne-elämästäni. Se on minulle terapiaa ja auttaa selviämään elämäni erilaisten vaiheiden läpi. Joskus eteeni on heitetty enemmän haasteita kuin seesteistä auvoa ja niinä hetkinä on ollut tärkeää, että taiteessa minulla on ollut keino käsitellä tunteitani rakentavasti ja luoda samalla kauneutta ympärilleni.

Käytän teoksissani mahdollisimman paljon kierrätysmateriaaleja, kuten rakennusmaiden jämätuotteita, jotka tavallisesti päätyisivät jätelavoille.

@bytohku

Metsänpeittoon – Minttu Wikberg 3.-30.10.2021

Visuaalisten ärsykkeiden ja huomiota vaativan kuvasaasteen keskellä tajuankin haluavani katsoa vain metsänpohjaa.

Vihreät ja murretut sävyt, pienet pikkuruiset sammaleet ja neulaset eivät vaadi mitään, eivät tuputa omia ajatuksiaan.

Niihin pitää keskittyä ja katsoa, jotta ne näkee kunnolla. Materiaalina käytän pääasiassa käytettyjä, rikkinäisiä vaatteita ja tekstiilejä, purettuja tai ylijäämälankoja. On lohduttavaa, miten ihmisen maahan tekemään haavaan hiipii pikkuhiljaa elämä takaisin. Kuin rikki menneen kohdan luonto paikkaa kasvulla ja elämällä, niin peitän minäkin tekstiilin viat ja ratkenneet saumat pikkuruisin pistoin, takaisin mielenkiinnon kohteeksi.

@pawlymade

Syntyjä – Essi Varis 4.9.-2.10.2021

Varjomatkojen polulta eläväksi syntynyt, kuin nupustaan kiertyvä kielo elämänkierron alussa.

Syntyjä-näyttely kuvastaa täydeksi itseksi tulemista, maalauksiin uponneiden värien ja muotojen vapautta, leikkiä, uskallusta erehtyä.

Essi Varis on itseoppinut taiteilija. Hän kokee taiteen väylänä, jossa omat tunteet, ajatukset ja syvimmät kokemukset saavat viimein piirtyä näkyväksi.

www.essivaris.fi, Instagram: @essivaris.fi

PILLU ORIGINALS – Inkeri Rantala 18.7.-31.8.2021

PILLU ORIGINALS on taiteilija Inkeri Rantalan muija-maalauksiin pohjautuva feministinen naiskuvien kokoelma. PILLU ORIGINALS esittää naisia, naisten kehoja ja toimijuutta tavoilla, joita yhteiskuntarakenteet eivät mieluusti naiseudessa siedä: vahvoina, vihaisina, autonomisina, vallankumouksellisina, humoristisina, vaaleanpunaisina, voimakkaina, ja omasta tahdostaan alastomina – kaiken kaikkiaan originaaleina.-

Instagram: @inkeri_art

Scroll to Top